Ref:
Date:
Location:
Photographer:
Blogg

Gammeldagse fotografer koster deg dyrt

Article text
Jeg skal ikke komme med hele historien om hvorfor tidsbruk, effektivitet og penger henger sammen, men hopper snarere rett inn i kjernen av hvorfor fotografer kaster bort sin egen tid, og kundenes penger:

Dårlig utnyttelse av fotoprogrammer og digital samhandling.

Adobe Lightroom regnes som industristandarden innenfor digital fotoorganisering
Adobe Lightroom regnes som industristandarden innenfor digital fotoorganisering


Visste du for eksempel at man kan redigere hele serier med bilder på én gang? Og at datamaskinen gjør store deler av grovarbeidet? Det er ikke lenger slik at man redigerer ett og ett bilde i Photoshop. Utviklingen innenfor datamaskiner har gjort de såpass avanserte at det å gjøre flere tunge operasjoner samtidig går unna som en lek. Innenfor de samme programmene organiseres også bildene, og man kan kjøre ut digitale kopier til forbrukerne med noen få museklikk.

Alt dette kan gjøres fra en enkelt PC, og lager man seg en god rutine på hvordan bildene skal flyttes fra kameraet og over til kundens vegg, senkes kostnadene drastisk. Ikke bare selve redigeringen, men også eventuell utskrift og hvordan du som kunde kan bidra på en enkel måte, gir gode synergier. De digitale verktøyene gjør dette svært mye enklere og raskere enn før, husk bare hvordan man tidligere fikk bildene hjem i posten. Sløsing av både papir, blekk, frimerker og tid, dersom du som kunde ikke var fornøyd.

Funksjonene som ofte ligger litt skjult i disse programmene, og som få fotografer tar seg tid å sette seg inn i, kan spare dem for timesvis med arbeid. Men som de vanedyr vi er, fortsetter vi ofte i samme spor som før, og gjør det vi føler alltid har fungert greit. Det er synd at ikke flere innser hvor mye de har å hente på å bruke litt tid på å lære seg verktøyene sine skikkelig. Hadde du godtatt en snekker som kom på jobb med kun en hammer, for eksempel?

Effektiv utnyttelse av fotoverktøyene er en av hjørnesteinene i Vastveit Foto, det gjør nemlig at vi ikke kaster bort tiden vår og pengene dine. Gode snarveier og oppsett, gjør at vi kan redigere bilder i mange stiler og uttrykk, uten at det går på bekostning av pris og kvalitet.